Новини

Как да предпазим максимално дома, офиса или друго помещение от крадци?

Как да предпазим максимално дома, офиса или друго помещение от крадци?

За съжаление, посегателството върху личното имущество е често срещано и наглостта на крадците е безгранична. Добрата новина все пак е, че напредването на технологиите ни дава все по-нови и сигурни алтернативи за обезопасяване на дома ни.

Няма да Ви занимаваме с изобилието от блиндирани врати, което пазарът предлага, тъй като вероятно сте слушали доста на тази тема. Пък и за много от Вас сигурно вариантът да отключваш и заключваш безброй ключалки не е приемлив. В тази статия ще Ви представим „плетена” охранителна ролетка като вариант на защита. Този модел е изработен от спираловидни стоманени пръти с диаметър 8мм – дебелина. Типовете водачи, по които се движи платното, са като при останалите ролетни щори. Нашият съвет е да изберете така наречените „омега”. Те са значително по-здрави от „п” моделите, по-трудно е да се изкривят (разтворят) при набези и качеството на гумените уплътнения с четки е високо. Също така позволяват да им се постави солиден катинар, когато говорим за ръчно задвижване на ролетката.

Не на последно място – разликата в цената с обикновените водачи вече не е така съществена, както преди години. Комплектовката на плетената охранителна ролетка включва „г”-образен прагов винкел, който допълнително подсилва изделието и намалява шансовете на крадците за подпъхване на метални лостове и щанги с цел разбиване. Обърнете внимание на този елемент, тъй като не всяка фирма го предлага в оптималния му вариант.Той трябва да върви по цялата широчина на платното, а не само частично в двата края. Заключващите механизми са 2 броя – касови или секретни брави, като първите са за предпочитане. Секретния патрон е по-уязвим и лесно преодолим за „по-сръчните” апаши. Спрете ли се на автоматичен вариант с дистанционни – бъдете сигурни, че това моментално увеличава сигурността на обекта Ви с поне 50%. Защо ли? – защото моторът е разположен скрит в кутията, има крайни изключватели, солидна спирачка и блокиране на редукцията.

Накратко – при изкривени и огънати водачи, усукано и напъвано платно, двигателят ще предотврати отварянето на ролетката. Ценово тук нещата са по-сериозни – в зависимост от квадратурата той оскъпява около 70% от общата стойност на продукта. И не на последно място – вземете под сериозно внимание разположението на охранителната плетка. Винаги (когато това е възможно) изберете вътрешен монтаж, зад дограмата. Тя ще се яви като първо препядствие за преодоляване от крадците. Това автоматично ще ги забави и сигнално-охранителната техника (предполага се, че има такава) ще се задейства. По този начин времето им за атакуване на ролетката се намалява съществено.

 

POST YOUR COMMENT

Your email address will not be published.